Een koele zaterdagmiddag

Voor champignonteelt is het belangrijk om de luchtvochtigheid op een juist niveau te houden. Een chiller transporteert water door een buizensysteem, waarmee het lucht koelt. De klant heeft een continue teelt en zijn dagelijkse oogst van tonnen champignons is in gevaar. Hij heeft koeling nodig en belt zijn leverancier, die hem doorverwijst naar Aggreko.

Aggreko levert en installeert noodkoeling snel, goed en bekwaam
Zij vertellen de klant dat ze komen helpen met een noodkoeling. Voor agrarische bedrijven is het wel beter dat hij de zaken verder met PinC Agro regelt. De prijs is gelijk met bijkomend voordeel dat het geleverde materiaal op zijn bedrijf verzekerd is en PinC Agro kent de agrarische bedrijfsprocessen.  Zo gebeurt het dat ik op zaterdagmiddag een telefoontje krijg.

Niks doen is altijd fout
Voor mij was dit was de eerste keer dat ik gebeld werd en er was op dat moment niemand met ervaring om mee af te stemmen. Ik dacht: Wat moet ik hiermee? Toen de klant gebeld en de situatie opgenomen. Wat is er aan de hand, hoe zit het met je teelt, waar heb je nog behoefte aan? Aggreko was al aan de slag, die jongens kennen geen paniek, die gaan gewoon oplossen. Zo zat ik er zelf ook in: Niks doen is altijd fout, we gaan het ervaren. Die mate van vrijheid is prettig. Ik wist dit komt wel goed. De techniek in deze teelt is niet heel complex, maar er spelen wel grote belangen.’

Het had sneller gekund
‘De aansluiting van de waterkoeler is vrij provisorisch opgelost met eerst enige lekkage. De aansluiting van de waterbuizen met diameter 250 en 100 mm pasten niet aan elkaar. De ondernemer had vooraf een noodaansluiting kunnen maken van een simpel pvc-buisje, dan was het nog sneller gegaan. Leerpunt, waar alle champignontelers iets aan hebben.’

De klant denkt nu wel na over zijn installatie en wat hij preventief kan regelen voor nood zich voor doet. Grip op continuïteit, dat is het doel!

Berry Looijen
continuïteitsadviseur PinC Agro

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *